Хората казват, че жените около 40 отключват синдрома на “лайф коуч”. Започват да раздават публично съвети за деца, семейство, хороскопи, женски практики, женски хитрини, женски рецепти.
И аз станах на 40 тази година и обичам да ЯМ!
На това мога смело, безкористно и безапелационно да ви “подуча”.
Да ви заредя, за да сте сити и щастливи. Да се усмихвате смело показвайки измитите си зъби, металокерамики, протези, фасети или брекети :-):):)
Как ще стане?
Чрез храна. Чрез много правилна, качествена и на достъпна цена храна.
Цял живот съм била размер М+, разбирайте L, XL,2 или 3 XL.
Няма диетолог, няма хартиена диета, дори електронна такава, до която през последните 25 години да съм стигнала и да не съм пробвала. И да съм се провалила!
Също години наред се ровех из интернет пространството, четях литература за химичните реакции в тялото, сложни взаимодействащи процеси на аминокиселини, кръвни тела и митохондрии, които никога и не разбрах с една единствена цел, а именно да ОТСЛАБНА.
И въпреки всички усилия не се сещах, че храната ми е най-важна, а не всичко останало.
Да се контролираш е лесно ми казваха хората…
Да, лесно е, когато 200 g основно ти е достатъчно. За гладнa „мечка“, „акула“, „женски бял леопард“ като мен не е!
С поликистозни яйчници, които си нося от детството в комбинация с инсулинова резистентност да пробват те да се контролират.
Тайно си мечтаех и аз да обуя един ден къси бели панталонки през лятото и да не ме е срам от бутчета, тип угоено прасенце.
Сега, след 4 години в които трайно свалих над 18 килограма и задържам постоянно тегло, мога да споделя, че ако отидете на бензиностанция, сами се сещате, че лампичката ви свети в червено и ако заредите с некачествено гориво после не върви.
Така е и с тялото ви.
Затова ми е и толкова важно какво ям.
А най-много от всичко след сладолед, обичам млечни продукти.
За съжаление в голямо количество те са в топ три на най-големите врагове на инсулинова резистентност.
И тук хем обичаш кашкавал, хем си гладен за соления вкус на сиренце, хем ти липсва леко жълтия цвят на пармезана, хем преглъщаш и сънуваш как се разтапя и тегли върху пица или паста.
Какво да правиш?
Гладна съм си обещала, никога повече да не съм!
Ами, откриваш хранителната мая с В12.
И решаваш всичките си вкусови проблеми.
Можеш да ръсиш смело на всичко- супа, салата, основно.
Можеш да я носиш в бурканче, аз я нося в много голям буркан, докато си на почивка. Има я и в чужбина.
Кръстила съм я “любимото ми режимно наше пармезанче”.
Можеш да я подаряваш, само ако не си кулинарен “егоист” и си я пазиш само за себе си.
И децата, дори мъжете я харесват.
Става и в студен дресинг или в топъл сос.
Количеството от 1 kg е идеално достатъчно за гладник като мен – вижте тук Хранителна мая на люспи Engevita® +B12 – 1 kg
Цената е перфектна, а качеството най-добро.
Аз съм Моника, и една от любимите ми комбинации за вечеря е от паста + нашия пармезан + зеленчуци. Ето и моето предложение за рецепта:
Рецепта за вкусни фетучини
Необходими продукти:
- 1 пакет фетучини от конджак
- 5-6 бр розички от броколи (или други зеленчуци според режима)
- доматен сос (ако е от буркан, гледай въглехидратите. Да няма нишесте или захар в състава!)
- Хранителна мая Engevita® на люспи
- сол хималайска
- подправки
Начин на приготвяне:
Фетучините се измиват хубаво, за да се отмие лекия мирис на риба (ако е неприятен). В дълбок тиган се слагат фетучините, заедно с броколите, доматите и се поръсват с подправки. Захлупват се с капак и след около 2-3 мин се разбъркват. Още 3-4 мин и е готово, броколите е хубаво да са променили цвета си на ярко зелено и да са хрупкави.
Поръсвате щедро с хранителна мая и сядате на дивана, за да се насладите на филм 🙂
Автор: Моника, създател на Зарядно за отслабване: www.zariadnozaotslabvane.com