Рецепта за ванилов шейк
- 1-2 банана
- 2-3 с.л. Биониа био соев протеин
- 1 с.л. Биониа био мака
- щипка Цейлонска канела
- джинджифил на вкус
- 3 ч.ч. ядково или соево мляко
Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка напитка.
Рецепта: Биониа
Рецепта за зелено конопено смути
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ядково или соево мляко
- 1 банан
- 2 ч.л. Биониа био конопен протеин
- 1 ч.л. белено конопено семе
- шепа спанак
- 3-4 обелени и без костилка фурми
- щипка Цейлонска канела
- щипка джинджифил
Начин на приготвяне: Всички съставки се смилат в блендер до получаването на кремоообразна консистенция. Добър апетит!
Рецепта: Биониа
Рецепта за зеленчуков бургер (без глутен)
Продукти за блатовете:
- 1 средно-голяма тиквичка
- 1 чаша грах замразен или пресен грах
- 2 яйца
- 1/4 чаша царевично брашно
- 1/4 чаша соев или грахов протеин
- 2 стръка зелен лук или 1 глава кромид лук
- 1 супена лъжица ситно нарязана мента
- 40-50g козе или краве сирене
- сок от 1/4 лимон
- черен пипер
- краве масло
Продукти за плънката:
- козе или краве сирене
- домати
- листа от пресен киселец или друго зеленолистно
Начин на приготвяне:
- Сварете граха на пара.
- Рендосайте тиквичката на дребно и отцедете течността й. Отделно рендосайте и главата кромид лук без да я отцеждате. Ако ползвате пресен лук, го нарежете на дребно.
- Намачкайте или рендосайте сиренето.
- Пресейте брашното и протеина.
- В голяма купа разбийте заедно брашното, протеина и яйцата до гладкост.
- Добавете останалите съставки, без маслото, и разбъркайте добре, за да комбинирате.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие (препоръчително керамичен) върху котлон на средна до слаба топлина.
- На части се запичат кръгчета от тестото в тигана като се запечатват за две-три минути от всяка страна или до златисто кафяво.
- Веднага след изваждане се намазват с маслото докато са топли, за да поемат.
- Подреждате бургера като редувате: блат-сирене-домат-зеленолистно
Рецептата е подходяща и за кутия с обяд за училище или пикник.
Рецепта: Биониа
Рецепта за лесна тортила
Необходими продукти:
- 4 с.л. лупин протеин
- ½ ч.ч. соево, кокосово или друго мляко
- 1 яйце
- щипка калиева сол
- малко кокосово масло
Начин на приготвяне: първо разбийте яйцето. След това последователно добавяйте протеина, млякото и солта. Оставете сместа да почине и загрейте керамичен тиган. Намажете с малко кокосово масло и запечете тортилата от двете страни. Пригответе плънка със зеленчуци и авокадо по ваш избор. Добър апетит!
Рецепта: Биониа
Рецепта за лупинов сос
Необходими продукти:
- 1 с.л. лупин протеин
- 1 суров жълтък
- 1 с.л. смлени ядки
- сок от селъри/лимон на вкус
- подправки
Начин на приготвяне: всички продукти се смесват и разбъркват добре. Гъстота зависи от начина на приложение. Използвайте за овкусяване на зеленчуковата тортила.
Рецепта: Биониа
Рецепта за сладки трюфели
Необходими продукти:
- 1/3 ч.ч. Биониа био соев протеин на прах
- 2 ч.л. Биониа био какао на прах 22%
- щипка Бурбонска ванилия
- 3-4 белени пресни фурми без костилка
- 2-3 ч.л. соево мляко
Начин на приготвяне: всички продукти се смесват и разбъркват добре. От сместа се оформят топчета, които по желание се овалват в какао на прах, кокосови стърготини или смлени ядки.
Рецепта: Биониа
Рецепта за зеленчуково-протеинов бар:
Необходими продукти:
- ½ ч.ч. смлени ядки
- ½ ч.ч. кокосови стърготини
- 1 морков
- 3-4 розички карфиол
- 1 ч.ч. пресен бейби спанак
- 3-4 с.л. Биониа био грахов протеин
- ½ ч.ч. белено конопено семе
- 6-7 обелени пресни фурми без костилка
- ½ ч.ч. кокосово масло
- щипка калиева сол
Начин на приготвяне: морковите, карфиола и спанака се смилат в чопър. Кокосовото масло се разтопява на водна баня и заедно с останалите съставки се добавя в чопъра при зеленчуците и се смила. От готовата смес се оформят правоъгълничета, които се слагат в хладилник да стегнат. Добър апетит!
Рецепта: Биониа
Рецепта за протеинови питки
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. бадемово или безглутеново брашно
- ½ ч.ч. Биониа био грахов протеин
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.ч. сок от селъри
- 1 ч.ч. пълномаслено кисело мляко
- 2-3 яйца
- 1 с.л. ябълков оцет
- краве масло
Начин на приготвяне: сухите съставки се разбъркват добре. Към тях се добавят останалите: сокът от селъри, киселото мляко, яйцата и оцета, и се разбъркват добре. Сместа се пече разстлана в тава или изсипва във форма за хляб и се пече на умерена фурна с вентилатор. Веднага след изваждане от фурната се намазва с маслото. Нарязва се на формички по желание.