- 1 банан
- 2-3 с.л. Биониа био сурово какао 22%*
- 4-5 пресни фурми*
- щипка Цейлонска канела
- джинджифил на вкус
- 3 ч.ч. ядково или соево мляко
Фурмите се обелват и почистват от костилки. Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка напитка.
Рецепта: Биониа
Рецепта за домашен топъл шоколад
- 2 с.л. Биониа био сурово какао 22%*
- 2 с.л. Биониа био соев протеин*
- 2 с.л. Биониа био кокосова захар*
- щипка Бурбонска ванилия
- джинджифил на вкус
- 3 ч.ч. ядково или соево мляко
Всички сухи съставки се слагат в чаша и се разбъркват. Млякото се затопля до желаната температура и се добавя в чашата към сухите съставки. Всичко се разбърква добре и се пие с наслада.
Рецепта: Биониа
Рецепта за домашни бонбони
- 1/2 ч.ч. Биониа био сурово какао на прах*
- 1 ч.ч. орехи (или лешници)
- 3-4 пресни фурми*
- щипка Цейлонска канела
- джинджифил на вкус
Продуктите се изсипват в блендер. Пасират се няколко минути, до получаване на смес, наподобяваща тесто. От полученото тесто се оформят топчета. Поставят се в хладилник за няколко часа, докато стегнат. Не се пекат.
Рецепта: Биониа
Рецепта за суров домашен шоколад
- 5 с.л. Биониа сурово какао на прах*
- 2 с.л. суров рожков на прах
- 4 с.л. лукума на прах
- 2 с.л. какаово масло
- 1 с.л. кокосово масло
- 3-4 пресни фурми
Маслата се разтопяват на водна баня. Фурмите се обелват и изчистват от костилки. Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка смес. Може да се остави да стегне в хладилник или се консумира веднага.
Рецепта: Биониа
*Защо да предпочете суров непечен рожков, вижте тук Сладко, подходящо за деца и набавя калций – запознайте се с рожков
Вкусни сурови кремчета – подходящи и за деца
Шоколадово кремче:
- ½ авокадо
- 1 банан
- 1 ч.л. Биониа био сурово какао на прах*
- ½ ч.л. суров рожков (по желание)
- Смлени сурови бадеми
- Белени пресни фурми* – по желание
- Щипка джинджифил – по желание
Всички съставки без бадемите се пасират до получаването на фин крем. Отгоре се поръсва със смлените бадеми.
Плодово кремче:
- ½ авокадо
- 1 банан
- Щипка Бурбонска ванилия
- Щипка джинджифил – по желание
- Горски плодове по избор
- Кокосови стърготини
Авокадото, банана, ванилията и джинджифила се пасират до получаването на фин крем. Отгоре се поръсва с горските плодове и кокосовите стърготини.
Рецепта: Биониа
- 4 жълтъка от домашни или био яйца
- 5-6 пресни фурми*
- 250 g маскарпоне
- 2 с.л. Биониа био сурово какао 22%*
- 1 шоколадова бисквитка – по желание
Фурмите се обелват, изчистват от костилки и се нарязват по ширината с нож. Яйцата се измиват старателно с препарат за миене и абразивна гъбичка. Жълтъците се отделят от белтъците и заедно с фурмите се разбиват с миксер до получването на пухкав крем. Към него се прибавя маскарпонето и се разбърква внимателно. Така полученото кремче се разпределя в купички и се прибира в хладилник. По желание на дъното на купичките може да се сложи начупена шоколадова бисквитка. Непосредствено преди консумация се поръсва с какао.
Рецепта: Биониа
- 4 узрели банана
- 1/2 ч.ч. Биониа био сурово какао 22%*
- 1 ч.ч. брашно от просо, или пълнозърнесто брашно
- 1 с.л. кокосово масло
- 2-3 с.л. Биониа био кокосова захар*
- 1 с.л. сода
Бананите се намачкват и се смесват с всички останали съставки, след което се пекат във форма по избор, намазана с разтопено кокосово масло 😊.
Рецепта: Полина Петкова
Веган брауни
- 100 г Биониа био сурово какао 22%*
- 70 г друго брашно по избор
- 50 г суров рожков на прах – по желание
- 170 г Биониа био сурова (нерафинирана) кокосова захар*
- 220 г възможно най-тъмен кувертюр 55-70% ( 170 г се стопява на водна баня, а останалият се нарязва на ситни парчета и се добавя в сместа)
- 1 ч.ч. соево мляко
- кокосово масло
- Бурбонска ванилия
По желание:
- 200 г смлени ядки
- шоколад нарязан на ситно в готовата смес
- щипка сода
Пече се около 30-40 минути на 120 градуса.
Рецепта: Димо Добрев
Курабийки за деца само с 3 съставки
- 1 чаена чаша пълнозърнести овесени ядки
- 2 добре узрели банана – намачкани
- 2-3 с.л. суров рожков или какао
По желание можете да добавите студенопресовано кокосово масло за страхотен кокосов аромат и/или сушени плодове. Разбира се, всичко трябва да е съобразено с възрастта и предпочитанията на детето.
Смесвате намачкания банан, овесените ядки и рожкова в купа. Оформяте малки топчици, които сплесквате и поставяте в тава, предварително постлана с хартия за печене. Печете 15 мин. на 180°C във фурната и оставяте да изстинат преди сервиране.
Рецепта: www.morkov.bg
Всички съставки отбелязани със * можете da закупите директно от тук МАГАЗИН